Ravenol Motorsport

 

Ravensberger Schmierstoff Vertrieb GmbH, me marken RAVENOL, ka qenë aktiv si një partner teknik dhe këshillues në motorsport në shumë seri garash kombëtare apo ndërkombëtare ne grupime sportive të ndryshme që nga viti 2004.RAVENOL është një emër i njohur në motosport.

Në sezonin e vitit 2004 ,RAVENOL mori pjesë ne Kampionatin e Prodhimit të Makinave Gjermane(e njohur sot si ADAC) duke krijuar një thememl guri për suksesin RAVENOL Racing.Një vit më vonë , RAVENOL mori pjesë si partner në ekipin Ford Hotfiel në turin e kampionateve boteror të makinave (WTCC) për herë të parë në një garë nderkombtare.RAVENOL më vonë zhvilloi përkushtimin në turet e makinave sportive me partner standart, duke marë pjesë si ekipe garuese.

RAVENOL është ghjithëashtu aktiv si një partner I një sërë ekipesh të garave dhe evenimenteve sportive. Përkushtimi I tyre varion nga rangu kombëtar në rang botëror në kampionate (WCR).RAVENOL ka punuar për shumë vite bashkë me Volland Racing në kampionatin FIA Rallyecross.

Makinat sportive dhe GT sport kanë qenë shumë të njohura për një kohë të gjatë.RAVENOL ka qenë dhe vazhdon të jetë I përfshirë në një sërë eventesh, si ADAC GT masters,Seritë Blancpain GT,kampionati Evropian GT4 dhe garat 24h Le Mans.Ekipe si Rosberg,garat Young Driver Aston Martin ,Garat Farnbacher dhe garat C.ABT të gjithë kanë qenë partnerët e RAVENOL në vitet e fundit.

Makinat e Formulave simbolizojnë konceptin e garave të shkëlqyera të makinave,dhe në këtë kategori RAVENOL është I prezantuar nga klasat e reja garuese më të ulta tek ato më të larta,por duke mos përfshirë vetë Fromula 1. RAVENOL ka qenë gjithashtu një partner standart afat gjatë i kupës Gjermane Formula 3 ATS.RAVENOL mbështet një sërë ekipesh garuese në ADAC Formula 4.Per me shume eshte partner afat gjatë e garave Neuhauser dhe partner I ekipeve si Motopark Academy apo Van Amersfoort Rally.Të dy ekipet gjithashtu marrin pjesë në seritë e kampionatit Europian FIA Formula 3, per të cilat RAVENOL është një partner zyrtar I lubrifikantëve.RAVENOL dhe Hilmer Motorsport nenshkruan një kontrate bashkepunimi në 2015. Hilmer është partneri zyrtar GP2 I ekipit Sahara Force India brenda fushën së eventeve të Formula 1.

Ashtu si dhe bashkepunimet teknike me ekipe garuese dhe organizuesit standart , RAVENOL punon drejt përdrejtë sëbashku me prodhuesit në fushën e teknologjisë së motorrave dhe ingranazheve.Kjo garanton një standart të lartë cilësie konstant për lubrifikantët e RAVENOL të përdorur në moto sport.

Në kampionatin botëror të motocikletave (Moto3),RAVENOL mbështet ekipin garues Gjerman dhe është gjithashtu I përfaqësuar në sportin e përgjithshëm popullor te motocikletave, ashtu si në motocross, si një furnizues teknik.

Përkushtimi intensiv në motosport I RAVENOL tani perfshin afersisht 100 seri garash në mbarë botë.

Në 2014 RAVENOL u shndërrua në partner të Hockenheimring. Kthesa e parë pas vijes se starit dhe finishit eshte quajtur që nga ajo kohë “kthesa RAVENOL “.Shumë e dallueshme është edhe shenja e re në pistë : "RAVENOL tin" 13 m e lartë tek "RAVENOL House"( e njohur më parë si “ shtëpia e fillimit dhe mbarimit”).Peshon 5.8 ton dhe ka kapacitet teorik prej 190.000 litrash .

RAVENOL ka qenë një partner premium ekskluziv teknik I Opel Motorsport në fushën e lubrifikantëve që nga Korriku I 2015.