Historia

RAVENOL është emri I markës Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH e cila u themelua ne vitin 1946 në një qytet të vogël të Werther në Westphalia nga Hans Triebel.Fillimisht kompania e kishte kufizuar aktivitetin e saj në prodhimin dhe shitjen e vajrave monograde për motorra dhe një përzgjedhje produktesh industriale për pastrim.

Në 1964,me modernizimin dhe zgjerimin e kompanisë,vajrat multigradë të gradëve SAE 10W-30 dhe 20W-50 iu shtuan gamës,ndërkohë gamës së produkteve për mirëmbajtjen dhe pastrimin e makinave u zgjerua për të përfshirë artikuj specialë për bicikleta dhe motocikleta.Në vitet në vijim gama e produkteve për mirëmbajtjen e makinës u rrit gradualisht dhe lubrifikantët e ofruar u zgjeruan për të përfshirë prodhimin e vajrave gjysëm dhe plotësisht sintetik.

Në vitet 90’ u pa nje vazhdimësi zgjerimi e shitjeve në një nivel nderkombetar dhe RAVENOL gradualisht u bë I njohur ne shumë zona në botë.Në ditët e sotme shumë biznese duke filluar nga sektorët automjeteve,inxhinieri,celiku ndërtimit,si edhe minierat,sektori I bujqësisë dhe komanitë e transportit mbeshteten tek vajrat dhe lubrifikantët e markes REVENOL, dhe produktet REVENOL janë tani të pranishme në ndërmarrjet tregtare dhe motoristike në mbi 80 vende.

Ne të RAVENOL kuptojmë rritjen e kërkesave të bëra nga industritë nga e gjithë bota në lidhje me diversitetin dhe cilësinë , dhe jemi të përkushtuar në zgjerimin dh epërmirësimin e gamës së produkteve të RAVENOL.Ne e kuptojmë se rritja dhe modernizimi është gjithmnjë një proces I nevojshëm për të qenë konkurrues në tregun gjithnjë në rritje të lubrifikantëve. Strategjia e rritjes se qendrueshme është e nenvijëzuar nga një rihedhje e mirëkuptuar e firmës në vjeshtën e vitit 2012.Kjo taktikë e të menduarit paraprakisht është vecanërisht e dallueshme në ambalazhin e produkteve të reja I cili u modernizua dhe u përputh si në dizanj edhe në funksion .

Tani RAVENOL është vizualisht inovativ,me produkte moderne dhe të besueshme dhe me një pasion për përsosmëri në lubrifikim.Ne jemi krenarë për teknologjinë tonë. ’Prodhuar në Gjermani’

 

70 vite RAVENOL

Në 2016 Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH me Marken RAVENOL është duke festuar një përvjetor të madh.Historia e suksesit të prodhuesit të lubrifikantit me bazë në qytetin gjerman Werther Ostwestfalen, filloi 70 vite më parë.Dhe që nga ajo kohë produktet REVENOL kanë dalluar për cilësi dhe standarte të larta,fakt I cili është vlerësuar gjithnjë nga klientër dhe partnerët tane afat gjatë.

Duke filluar me vajra motori monogradë,graso dhe produkte pastrimi te ndryshme,kompania më vonë,në vitin 1960,gjithëashtu zhvilloi vajra multigradësh.Në funksion te rritjes së kërkesës dhe të teknologjisë me të cilën duhej përballuar,RAVENOL u përgjigj me produktë te klasit të parë dhe cilësisë së lartë dhe zmadhoi rrjetet nderkombetare te shpërndarjes.

Pas dekadash duke ndjekur perfeksionin ,gjithëashtu te kombinuar me vlera tradicionale, ne sot –në 2016-mund të shohim pas në 70 vite nga historia e kompanisë.Fakt I cili na bën me të vërtetë krenar.

70 vite RAVENOL Video: https://www.youtube.com/watch?v=tZnwADuY8Q8

1946

Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH u themelua nga Habisch dhe Triebel në Ëerther e specializuar në vajra 1 gradësh,graso dhe agjentë pastrues industrial.

1954

Regjistrimi I firmës së quajtur RAVENOL.Zgjerim I gamës së produkteve për të përfshirë vajrat industrial dhe ftohësit.

1964

Prezantimi I vajrave shumë gradësh.Zgjerimii I gamës së produkteve për kujdesin dhe mirëmbajtjen e automobileve dhe bicikletave.

1974

Ndërtimi dhe zgjerimi I godinës me qëllim modernizim dhe zmadhimin e zonës së prodhimit.

1977

Ndërtimi I një depojete re dhe një godine për zyra duke I bërë fqinj gjatë fazës së dytë të ndërtimit në 1985.

1985

Gama e produkteve u zgjerua për të përfshirë vajrat motorik dhe për graso gjysme dhe plotësisht sintetik.Zgjerimi I degëve të shpërndarjes dhe rilancimi I firmës.

1993

Rritja e shitjeve në nivel internacional.Rinovim I modernizuar i zonës së prodhimit.

2003

Zgjerimi dhe modernizimi i laboratoreve.Investimi në pajisje të reja për të përmirësuar prodhimin e vajrave motorik.

2004

Certefikat aprovimi sipas DIN EN ISO 9001:2000.Aktiviteti I oparë me rëndësi në aktivitete motosport globale me lubrifikantë garimi.Pjesëmarrja e parë e kompanisë në panaire shkëmbimi kombëtare dhe ndërkombëtare.

2005

Zgjerim i mëtejshëm i biznesit botëror.Certefikatë laboratori sipas DIN EN / IEC 17025:2005.

2011

Modernizimi I zyrave dhe kushteve të stafit .Certefikatë nga ISO / TS 16949:2009.

2012

Ri lancimi I firmës me logo të përmirësuar dhe të modernizuar ,dhe me dizanje të reja largpamëse dhe optimizmi për produkte